fbpx

UX/UI Design Remote Academy

Започни 30 неделнa кариерна трансформација во Future Proof професија.

1 на 1
менторски сесии
1 %
вработување
1
реални проекти
1
партнерски компании

За Академијата

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер. 

Преку работа на реални проекти под водство на врвни ментори научи како да ги интегрираш дизајнот, функционалноста, корисничкото искуство и брендингот за да создадеш незаборавно искуство за крајниот корисник.

Зошто да учиш UX/UI во Brainster

Креирај едноставни решенија на комлексните кориснички проблем

Дизајнирај успешен продукт кој ќе биде интуитивен за корисниците и профитабилен за компаниите.

Биди еден од незаменливите вработени во 2020 и понатаму

Преку учење на Agile методи, работа со продукт тимови и совладување на најновите UX/UI методи стекни искуство и знаење кое ќе те направи незаменлив.

Учи по програма подготвена од најуспешните компании

Наменски изградена програма од наш тим на UX/UI и бихевиорални маркетинг експерти кои ги креираат трендовите во индустријата.

Изгради портфолио со работа на реални проекти

Диференцирај се како дизајнер, преку решенија на реални продукти. Изгради портфолио од реални проекти кои ќе ги работиш во тим и сам, под менторство на инструкторите и партнерските компании.

Учи под директно менторство на експерти од областа

Овие докажани UX/UI дизајнери имаат долгогодишно искуство и експретиза од работење во индустријата. Менторскиот пристап ќе ти донесе незаменлив увид во предизвиците кои ги носи професијата.

Можност за вработување.

Ние го следиме твојот напредок заедно со нашите Learning Partners, HR тимови и инструктори. Талентите од Акадмијата ги поврзуваме со партнерските компании, водејќи сметка за задоволството на двете страни.

Инструктори

Јане Наумоски

Сениор UX/UI дизајнер во Ендава.
Се усовршува во дигиталниот дизајн 
повеќе од 10 години.

Дијана Димитриевска

Графички дизајнер и арт директор во Colony, со 7+ години работно искуство во дизајн на проекти за најголемите домашни компании.

Ѓорѓи Јаневски

13+ години работно искуство во областа на графичкиот и дигиталниот дизајн.  Работи како бренд и ux/ui дизајнер во компанијата Сорсикс

Томи Лукан

Мултидисциплинарен дизајнер со 12+ години искуство во областа на дигитален дизајн и девелопмент. Моментално работи како Creative Services Discipline Lead во Endava.

Горјан Јовановски

Софтверски инженер, TED Говорник, Еко Активист и креатор на апликацијата МојВоздух

Марјан Димиќ

Илустратор, со 6 години искуство во Gaming индустријата како game artist, concept art и graphic design

Илија Димковски

Илија Димкоски е мултидисциплинарен дизајнер, основач и арт директор на clothing концептот ОХ и основач и арт директор на креативното студио Cherry Cannon.

Благојче Кузевски

Мултидисциплинарен дизајнер и креативен директор. Го работи тоа што навистина го сака комбинирајќи ги и надоградувајќи ги своите таленти. Последните 10 години работи и води проекти каде може да ја истакне својата креативност но и објективност.

Златан Мујчин

Креативен и иновативен UX/ Interaction дизајнер со 20 годишно искуство. Има големи познавања во дизајн методологиите и бизнис импактот на UX дизајнот. Работел на проекти како системот за плаќање на Телеком, Andorid Mod и многу мали но, корисни апликации. Со искуство во работење за клиенти како Thomson and Routers, Sony Ericsson и многу стартап компании.

Програма

8 Модули =  30 Недели
+ Подготвителна програма која трае 2 недели

 

12 часа графички дизајн, Adobe Photoshop и Adobe Illustrator кои ќе ти ја дадат сигурноста и основата за понатамошното учење 

Вовед во UX/UI дизајн. Недела во која ќе се запознаеш со терминологијата и основната тематика на UX/UI дизајн.

Запознај се со UX/UI методолгијата. Научи го процесот од истражување до дизајн. Запознај се со најважните методологии како rapid prototyping и design thinking.

Научи како најдобро да балансираш меѓу корисничките и бизнис потребите. Стани вешт во анализa на потребите на пазарот преку употреба на основните принципи на UX дизајн. 

Изгради респонсивен веб дизајн базиран на собраните информации, со помош на современите веб дизајн техники и алатки. Совладај ги програмите Adobe XD, Figma и Invison.

Недели посветени на вовед во UI, теорија на бои, типографија, дизајнирање.

Доведи ги твоите UX/UI вештини на ново ниво и научи преку твојот дизајн да ја раскажеш приказната која ќе го приближи продуктот до крајниот корисник.

Научи HTML & CSS со цел полесна реализација на твојот дизајн од страна на програмерите во тимот.

Твоето дизајн знаење научи да го пренесеш во професионален однос со клиент. Извешти се во менаџмент на клиенти, проекти и продукти и комплетирај го сетот на вештини потребен да започнеш UX/UI дизјан кариера.

После секој модул ќе имаш можност да работиш на еден реален проект под менторство на инструктор.
По завршување на академијата ќе работиш на завршен реален проект заедно со менторите и компаниите.
Дополнително, Brainster ќе ти овозможи презентација на целосното портфолио и завршниот проект пред HR тимовите на компании кои регрутираат UX/UI таленти.

Реални проекти

Изработка на online shop

Изработка на респонсивен прототип на онлајн продавница кој ќе ги балансира потребите на корисникот, бизнисот и брендот.

Изработка на веб-страница за дизајн студио

Искористи ги твоите дизајн вештини да изработиш драфт верзија на веб страница на дизајн студио. Научените визуелни техники спои ги со вистинската приказна на брендот.

Изработка на мобилна апликација

Научи да изработиш мобилна апликација за да можеш сам/a да ги тестираш постојано твоите и идеите на твоите пријатели.

Зошто е важна работата на реални проекти?

Јуни
2020

10 слободни места
1950
  • Плаќање на 20 месечни рати без камата
Full online

Што ми е потребно за да се запишам на програмата?

За да станеш наш студент НЕ ти е потребно предзнаење.


Одличен кандидат си ако:

Имаш пасија за дизајн и естетика
Сакаш да тестираш,
Сакаш да иновираш,
Сакаш да работиш со луѓе,
Имаш силно развиено чувство за емпатија.

Познавањата кои ќе ти помогнат кон побрза трансформација во UX/UI дизајн кариера:

THE FUTURE IS

Тука си бидејќи те интересира UX/UI дизајн, пријави се за бесплатна лекција што е UX, а што UI дизајн