fbpx

UX/UI Design Remote Academy

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Почеток: Jуни ’21

Зошто да учиш UX/UI во Brainster?

Креирај едноставни решенија на комлексните кориснички проблем

Дизајнирај успешен продукт кој ќе биде интуитивен за корисниците и профитабилен за компаниите.

Биди еден од незаменливите вработени во 2021 и понатаму

Преку учење на Agile методи, работа со продукт тимови и совладување на најновите UX/UI методи стекни искуство и знаење кое ќе те направи незаменлив.

Учи по програма подготвена од најуспешните компании

Наменски изградена програма од наш тим на UX/UI и бихевиорални маркетинг експерти кои ги креираат трендовите во индустријата.

Изгради портфолио со работа на реални проекти

Диференцирај се како дизајнер, преку решенија на реални продукти. Изгради портфолио од реални проекти кои ќе ги работиш во тим и сам, под менторство на инструкторите и партнерските компании.

Учи под директно менторство на експерти од областа

Овие докажани UX/UI дизајнери имаат долгогодишно искуство и експретиза од работење во индустријата. Менторскиот пристап ќе ти донесе незаменлив увид во предизвиците кои ги носи професијата.

Можност за вработување

Ние го следиме твојот напредок заедно со нашите Learning Partners, HR тимови и инструктори. Талентите од Акадмијата ги поврзуваме со партнерските компании, водејќи сметка за задоволството на двете страни.

Што велат нашите студенти?

1 на 1
менторски сесии
1 %
вработување
1
реални проекти
1
партнерски компании

Како до кариера во UX/UI дизајн?

UX/UI дизајнер е втората најбаранa професија во 2020 според Onward Search Digital, Crative and Marketing Professioinals Salary Guide.

Оваа интензивна 30 неделна програма е методично конструирана за да те подготви за сите предизвици со кои ќе се соочиш во твојата кариера како UX/UI дизајнер. Тоа значи сè oд унапредување на аналитички mindset и research методологија па до совладување на основите принципи на UX и техничките алатки преку кои ќе ја спроведеш твојата визија во реален продукт.

Преку работа на реални проекти под водство на врвни ментори ќе научиш како да ги интегрираш дизајнот, функционалноста, корисничкото искуство и брендингот за да создадеш незаборавно искуство за крајниот корисник. Притоа ќе креираш и целосно портфолио со кое ќе се претставиш како UX/UI дизајнер пред нашите партнери за вработување.

По завршувањето на Академијата ќе имаш можност за пракса и вработување. Кариерниот тим од Brainster е тука да ти помогне да го преземеш следниот чекор во твојата кариера и да најдеш работа од соништата како UX/UI дизајнер во некоја од најдобрите tech компании на пазарот. Најдобрите студенти ќе имаат можност за интервју со нашите домашни и интернационални партнери.

Illustrator – Основи (1 недела) Photoshop – Основи (1 недела) Вовед во UX/UI дизајн (1 час)
Stakeholders Interviews
Project Vision/Goals (MVP) (Problem space, conceptual model, etc.) Group work:
Actual Interviews with the stakeholders
Defining project vision, requirements
Design and discovery process
User Research (Overview)
Qualitative research – interview with users (and mention of other methods)
Quantitative research – user surveys (and mention of other methods)
Persona development
Group work
Interviews with the users (preparation & real interview)
Research plan
Surveys
Competitive Analysis & SWOT Analysis
Card Sorting & Information Architecture
User Flows / Journey
Heuristics Analysis
Research Report and Specification Document
Group work
Analysing the data from the discovery part
Working on the assignment
inVision inVision
Adobe XD
Figma
Designing for Responsive Web (Mobile First)
Wireframes: Hand Sketch
Wireframes: Digital
Wireframes: Prototype
User Testing
Design iterations
Project: Wireframes (desktop and mobile), Wireframe Prototype (XD, Figma, inVision). (мора да работат со инструкторот)
– Типографија
– Теорија на бои
– Конзистентност
– Дизајн системи
– Симболи
– Респонзивност
– Ревизија на врвни студии
– Што содржи едно case study
– Зошто правиме case study
– Изработка на case study
– Презентација case study
Concept ideation and development
Product pitching
Product management
Sprint planning
Application programming interfaces and tech constraints
Objectives and key results (OKRs) and key performance indicators (KPIs)
Human Interface Guidelines
Android and Material Design
Interaction design
Advanced visual design
Advanced prototypes
– Како правилно да се организираш
– Што точно се случува во секоја од фазите на UX/UI дизајнот
– Како изгледа соработката помеѓу колегите од различните професионални групи
– Основи на фротненд и технологија
– HTML
– CSS
– Базичен Javascript + jQuery
– Користење на алатки Visual Studio Code
– Browser Inspector/Debugger + Github
– Github Pages
– Кодирање one-page портфоило
– Прикачување на Github Pages
Client Management
Project Management
Product Management
Balancing business goals
Stakeholder interviews
– Истражување
– Wireframes
– UI
– UI Prototype
– Feedback за дизајн

Инструктори

Изработка на реални проекти

Зошто е важна работата на реални проекти? Бидејќи најдобро се учи токму преку практични примери.

Оваа Академија оди чекор понапред во учењето преку изработување на реални проекти за компании од tech индустријата.

Имајќи предвид дека портфолиото на еден UX/UI дизајнер е она што ја дава вистинската слика за неговите способности, преку работата на реалните проекти, ти не само што ќе ги изучиш релевантните вештини и ќе добиеш важен insight и фидбек од компании и професионалци, туку и ќе започнеш да го создаваш твоето дизајнерско портфолио со кое во иднина ќе можеш самоуверено да се претставиш пред потенцијалните вработувачи.

Изработка на респонзивна веб страница

Заклучно март 2020, над 50% од посетите на веб-страниците на глобално ниво доаѓаат од мобилни уреди. Поради ова, од големо значење за еден UX/UI дизајнер е стекнување на вештината за приспособување на изгледот и функционалноста на дигиталните решенија за различни видови на уреди.

Изработка на мобилна апликација

Денес, при 7 милијарди корисници на мобилни уреди и предвидени 258 милијарди симнувања на апликации на глобално ниво до 2022, вештината за изработка на квалитетни и функционални мобилни апликации е задолжителен дел твојот UX/UI сет на вештини.

Изработка на веб-страница
за online shop

Сите компании што продаваат продукти од било каков вид веќе мора да имаат веб-страница што вклучува и прегледен e-shop дел каде што посетителите ќе можат детално да разгледуваат и да купуваат без потешкотии. Создавањето и поставувањето на ваквото купувачко искуство е реален проект од огромна важност за секој иден UX/UI дизајнер.

Learning partners

Подготовка за вработување во соработка со Laika

На сите академиии на Brainster, студентите во текот на програмата ќе имаат прилика да посетуваат работилници за креирање на портфолија, подготовки за интервјуа и кариерни консултации како дел од Brainster Career, каде обуката ќе ја водат професионалците од платформата за поврзување на компании и професионалци од дигиталните индустрии

Што e UX, a што UI дизајн?

Погледни што сè e опфатено во овие области, каков е процесот на работа и кои се потребните алатки. 

Март
2021

0 слободни места
1950
  • Плаќање на 20 месечни рати без камата

Јуни '21

2 слободни места
1950
  • Плаќање на 20 месечни рати без камата

Што ми е потребно за да се запишам на програмата?

За да станеш наш студент НЕ ти е потребно предзнаење.

Одличен кандидат си ако:

Имаш пасија за дизајн и естетика
Сакаш да тестираш
Сакаш да иновираш
Сакаш да работиш со луѓе
Имаш силно развиено чувство за емпатија

Познавањата кои ќе ти помогнат кон побрза трансформација во UX/UI дизајн кариера:

Често поставувани прашања:

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да расте во tech кариера и да работи како UX/UI дизајнер. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата подготвителна програма ги обучува студентите со потребните предзнаења за успешен старт на програмата. Така што целата група студенти ќе има еднаков почеток. Секако, секогаш е плус за студентите ако имаат искуство или љубов кон уметност, дизајн, маркетинг, психологија, software development, архитектура или други блиски индустрии UX/UI дизајн.

Ако успешно го одбраниш завршниот проект, добиваш диплома. Најважно е дека ние ќе те обучиме од самиот почеток со сите алатки и вештини кои во моментот ги бараат компаниите кај UX/UI дизајн професионалците. Програмата е креирана од професионалци во индустријата за професионалци во индустријата. По завршување на нашата Академија ќе добиеш задолжителна пракса и можност за junior вработување.

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај Ања (координаторот на Академијата) за да договорите датум и време за online средба со неа. 

По средбата или интервјуто координаторот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за UX/UI дизајн. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да имаш резервирано место за интервју и можност за влез во наредната група на Академијата. 

THE FUTURE IS

Тука си бидејќи те интересира UX/UI дизајн? Гледај ја бесплатната лекција: Што е UX дизајн?