fbpx

UX/UI Design Remote Academy

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Почеток: 29ти март | број на слободни места: 3

Зошто да учиш UX/UI во Brainster?

Креирај едноставни решенија на комлексните кориснички проблем

Дизајнирај успешен продукт кој ќе биде интуитивен за корисниците и профитабилен за компаниите.

Биди еден од незаменливите вработени во 2020 и понатаму

Преку учење на Agile методи, работа со продукт тимови и совладување на најновите UX/UI методи стекни искуство и знаење кое ќе те направи незаменлив.

Учи по програма подготвена од најуспешните компании

Наменски изградена програма од наш тим на UX/UI и бихевиорални маркетинг експерти кои ги креираат трендовите во индустријата.

Изгради портфолио со работа на реални проекти

Диференцирај се како дизајнер, преку решенија на реални продукти. Изгради портфолио од реални проекти кои ќе ги работиш во тим и сам, под менторство на инструкторите и партнерските компании.

Учи под директно менторство на експерти од областа

Овие докажани UX/UI дизајнери имаат долгогодишно искуство и експретиза од работење во индустријата. Менторскиот пристап ќе ти донесе незаменлив увид во предизвиците кои ги носи професијата.

Можност за вработување

Ние го следиме твојот напредок заедно со нашите Learning Partners, HR тимови и инструктори. Талентите од Акадмијата ги поврзуваме со партнерските компании, водејќи сметка за задоволството на двете страни.

Што велат нашите студенти?

1 на 1
менторски сесии
1 %
вработување
1
реални проекти
1
партнерски компании

Како до кариера во UX/UI дизајн?

UX/UI дизајнер е втората најбаранa професија во 2020 според Onward Search Digital, Crative and Marketing Professioinals Salary Guide.

Оваа интензивна 30 неделна програма е методично конструирана за да те подготви за сите предизвици со кои ќе се соочиш во твојата кариера како UX/UI дизајнер. Тоа значи сè oд унапредување на аналитички mindset и research методологија па до совладување на основите принципи на UX и техничките алатки преку кои ќе ја спроведеш твојата визија во реален продукт.

Преку работа на реални проекти под водство на врвни ментори ќе научиш како да ги интегрираш дизајнот, функционалноста, корисничкото искуство и брендингот за да создадеш незаборавно искуство за крајниот корисник. Притоа ќе креираш и целосно портфолио со кое ќе се претставиш како UX/UI дизајнер пред нашите партнери за вработување.

По завршувањето на Академијата ќе имаш можност за пракса и вработување. Кариерниот тим од Brainster е тука да ти помогне да го преземеш следниот чекор во твојата кариера и да најдеш работа од соништата како UX/UI дизајнер во некоја од најдобрите tech компании на пазарот. Најдобрите студенти ќе имаат можност за интервју со нашите домашни и интернационални партнери.

Photoshop – Основи (1 недела)
Illustrator – Основи (1 недела)
Воведно предавање за UX/UI дизајн

Stakeholder Interviews
Project Vision/Goals (MVP)
Information Architecture
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: Stakeholder Interview + Defining project mission/vision.

Design and discovery process
User Research
Competitor Analysis
Screener Surveys
User Interviews
A/B Testing
Eye Tracking & Heatmaps
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: User Research, Competitor Analysis, Screener Survey, User Interviews (online groups).

Competitive Analysis
Persona Development
Feature Prioritization
Brainstorming and Card Sorting
User Flows / Journey
Advanced usability testing
Research Report and Specification Document
Heuristics Analysis
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: User Research, Personas, Flows, Journey.

inVision
Sketch
Adobe XD
Figma

Designing for Responsive Web (Mobile First)
Wireframes: Hand Sketch
Wireframes: Digital
Wireframes: Prototype
User Testing
Design iterations
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: Wireframes (desktop and mobile), Wireframe Prototype (XD, Figma, inVision).

Launch
User Testing
Analysis
UX Design in the real world (3 недели)
Client Management
Project Management
Product Management
Balancing Business Goals
Psychology of UX (Laws of UX)

Grids, Layouts, Consistency
Typography
Color Theory
Icons and Symbols
Resource use: How to find them, Licensing
Brand Guidelines
Design System/Language: Why and how to create
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: Design a designer portfolio with research and UI or Dashboard with Design System.

Concept ideation and development
Product Pitching
Product Management
Objectives and Key Results (OKRs) and Key Performance Indicators (KPIs)
Human Interface Guidelines
Android and Material Design
Interaction Design
Advanced Prototypes
Team presentations
Sprint planning
Application programming interfaces and tech constraints
Advanced visual design
Работа на проект под менторство на инструктор кое вклучува: Stakeholder presentation of Designer Portfolio.

Client Management
Project Management
Product Management
Balancing business goals
Stakeholder interviews

Инструктори

Изработка на реални проекти

Зошто е важна работата на реални проекти? Бидејќи најдобро се учи токму преку практични примери.

Оваа Академија оди чекор понапред во учењето преку изработување на реални проекти за компании од tech индустријата.

Имајќи предвид дека портфолиото на еден UX/UI дизајнер е она што ја дава вистинската слика за неговите способности, преку работата на реалните проекти, ти не само што ќе ги изучиш релевантните вештини и ќе добиеш важен insight и фидбек од компании и професионалци, туку и ќе започнеш да го создаваш твоето дизајнерско портфолио со кое во иднина ќе можеш самоуверено да се претставиш пред потенцијалните вработувачи.

Изработка на респонзивна веб страница

Заклучно март 2020, над 50% од посетите на веб-страниците на глобално ниво доаѓаат од мобилни уреди. Поради ова, од големо значење за еден UX/UI дизајнер е стекнување на вештината за приспособување на изгледот и функционалноста на дигиталните решенија за различни видови на уреди.

Изработка на мобилна апликација

Денес, при 7 милијарди корисници на мобилни уреди и предвидени 258 милијарди симнувања на апликации на глобално ниво до 2022, вештината за изработка на квалитетни и функционални мобилни апликации е задолжителен дел твојот UX/UI сет на вештини.

Изработка на веб-страница
за online shop

Сите компании што продаваат продукти од било каков вид веќе мора да имаат веб-страница што вклучува и прегледен e-shop дел каде што посетителите ќе можат детално да разгледуваат и да купуваат без потешкотии. Создавањето и поставувањето на ваквото купувачко искуство е реален проект од огромна важност за секој иден UX/UI дизајнер.

Learning partners

Подготовка за вработување во соработка со Laika

На сите академиии на Brainster, студентите во текот на програмата ќе имаат прилика да посетуваат работилници за креирање на портфолија, подготовки за интервјуа и кариерни консултации како дел од Brainster Career, каде обуката ќе ја водат професионалците од платформата за поврзување на компании и професионалци од дигиталните индустрии

Што значи кариера во UX/UI дизајн?

Погледни што нашите инструктори имаат да кажат на тема работење како UX/UI дизајнер.

СЕПТЕМВРИ
2020

0 слободни места
1950
  • Плаќање на 20 месечни рати без камата
Full online

МАРТ
2021

3 слободни места
1950
  • Плаќање на 20 месечни рати без камата
Full online

Што ми е потребно за да се запишам на програмата?

За да станеш наш студент НЕ ти е потребно предзнаење.

Одличен кандидат си ако:

Имаш пасија за дизајн и естетика
Сакаш да тестираш
Сакаш да иновираш
Сакаш да работиш со луѓе
Имаш силно развиено чувство за емпатија

Познавањата кои ќе ти помогнат кон побрза трансформација во UX/UI дизајн кариера:

Често поставувани прашања:

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да расте во tech кариера и да работи како UX/UI дизајнер. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата подготвителна програма ги обучува студентите со потребните предзнаења за успешен старт на програмата. Така што целата група студенти ќе има еднаков почеток. Секако, секогаш е плус за студентите ако имаат искуство или љубов кон уметност, дизајн, маркетинг, психологија, software development, архитектура или други блиски индустрии UX/UI дизајн.

Ако успешно го одбраниш завршниот проект, добиваш диплома. Најважно е дека ние ќе те обучиме од самиот почеток со сите алатки и вештини кои во моментот ги бараат компаниите кај UX/UI дизајн професионалците. Програмата е креирана од професионалци во индустријата за професионалци во индустријата. По завршување на нашата Академија ќе добиеш задолжителна пракса и можност за junior вработување.

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај Ања (координаторот на Академијата) за да договорите датум и време за online средба со неа. 

По средбата или интервјуто координаторот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за UX/UI дизајн. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да имаш резервирано место за интервју и можност за влез во наредната група на Академијата. 

THE FUTURE IS

Тука си бидејќи те интересира UX/UI дизајн? Гледај ја бесплатната лекција: Што е UX дизајн?